Japanese | English

トップページへ戻る

詳細

   
フルテキストURLフルテキストリンクなし
タイトル野菜および果実のビタミンCに関する研究(第5報) : にんじんのビタミンC含有量の組織部位による差異
タイトルヨミヤサイ オヨビ カジツ ノ ビタミン C ニ カンスル ケンキュウ ダイ 5 ホウ : ニンジン ノ ビタミン C ガンユウ リョウ ノ ソシキ ブイ ニ ヨル サイ
タイトル別表記Studies on the vitamin C in Vegetables and Fruits (Report 5) : The Histological Distribution of Vitamin C contained in the Carrot
作成者北川, 雪恵
作成者ヨミキタガワ, ユキエ
作成者別表記Kitagawa, Yukie
作成者所属山口大学教育学部
内容記述(抄録等)The histological distribution of vitamin C contained in root crops was ascertained using the tissue of carrot with thick phloem. The histochemical observation was performed by treating the tissue of it with silver nitrate solution, then the amount of vitamin C contained in various tissues were determined respectively. The results obtained were as follows. The amount of vitamin C in root of carrot had such a large histological difference as radish. Generally speaking, the largest amount of vitamin C was contained in and around the vascular bundle including the cambium where the cell division is active, while only a small amount was contained in the parenchyma where the vital phenomenon is inactive. Besides,the histological distribution of dehydroascorbic acid was similar to that of total vitamin C.
本文言語eng
資料タイプtext
出版者山口大学教育学部
出版者ヨミヤマグチ ダイガク キョウイク ガクブ
NII資料タイプ紀要論文
ISSN0513-1693
NCIDAN00243950
学内刊行物(紀要等)山口大学教育学部研究論叢(第2部)
掲載誌名研究論叢. 自然科学
掲載誌名別表記Bulletin of the Faculty of Education, Yamaguchi University. Natural science
22
2
開始ページ61
終了ページ66
発行日1972-09
著者版/出版社版その他
リポジトリIDC020022000209
地域区分山口大学
URIhttp://www.lib.yamaguchi-u.ac.jp/yunoca/handle/C020022000209