Japanese | English

トップページへ戻る

詳細

   
フルテキストURLフルテキストリンクなし
タイトル野菜および果実のビタミンCに関する研究(第3報) : 大豆幼根の生長とビタミンCの分布
タイトルヨミヤサイ オヨビ カジツ ノ ビタミン C ニ カンスル ケンキュウ ダイ 3 ホウ : ダイズ ヨウコン ノ セイチョウ ト ビタミン C ノ ブンプ
タイトル別表記Studies on the Vitamin C in Vegetables and Fruits (Report 3) : Interrelationship between the Growth of Radicle of Soya Bean and Regional Distribution of vitamin C in It
作成者北川, 雪恵
作成者ヨミキタガワ, ユキエ
作成者別表記Kitagawa, Yukie
作成者所属山口大学教育学部
内容記述(抄録等)The radicle of soya bean was divided into hypocotyl and rootlet, then these were divided respectively into two vertical sections, upper part and lower one, in order to determine the amount of vitamin C contained in each section. Following results were obtained. The largest amount of vitamin C was contained in the cusp part of rootlet and in the upper part of hypocotyl where the cell division is active, and the vital phenomenon is vigorous. While a small amount was contained in the upper part of rootlet and in the lower part of hypocotyl where the growth is little. Besides, the regional distribution of dehydroascorbic acid was similar to that of total vitamin C.
本文言語eng
資料タイプtext
出版者山口大学教育学部
出版者ヨミヤマグチ ダイガク キョウイク ガクブ
NII資料タイプ紀要論文
ISSN0513-1693
NCIDAN00243950
学内刊行物(紀要等)山口大学教育学部研究論叢(第2部)
掲載誌名研究論叢. 自然科学
掲載誌名別表記Bulletin of the Faculty of Education, Yamaguchi University. Natural science
21
2
開始ページ53
終了ページ56
発行日1971-09
著者版/出版社版その他
リポジトリIDC020021000208
地域区分山口大学
URIhttp://www.lib.yamaguchi-u.ac.jp/yunoca/handle/C020021000208