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タイトル | 術前・術後の消化管出血 : 死亡率を高める病態の検討 |
タイトルヨミ | ジュツゼン ジュツゴ ノ ショウカカン シュッケツ : シボウリツ オ タカメル ビョウタイ ノ ケントウ
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タイトル別表記 | Gastrointestinal hemorrage : factors involved in mortality rate
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作成者 | 平岡, 博
守田, 信義
松井, 則親
野島, 真治
榎, 忠彦
江里, 健輔
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作成者ヨミ | ヒラオカ, ヒロシ
モリタ, ノブヨシ
マツイ, ノリチカ
ノシマ, シンジ
エノキ, タダヒコ
エサト, ケンスケ
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作成者別表記 | Hiraoka, Hiroshi
Morita, Nobuyoshi
Matsui, Norichika
Noshima, Shinji
Enoki, Tadahiko
Esato, Kensuke
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作成者所属 | 山口大学医学部
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内容記述(抄録等) | The purpose of this study was to assess the factors involved in the mortality rate in patients who were admitted in our clinic from January 1, 1980 to, July 31, 1988. Of 189 patients, 153 patients had gastrointestinal hemorrage before surgery and 35 patients had it after surgery. The mortality rate in patients with gastrointestinal homorrage was 6% (9/153) before surgery and 40% (14/35) after surgery. Factors involved in the mortality rate in patients with gastrointestinal hemorrage before or after surgery were 1) MOF (multiple organ failure), 2) mesenteric thrombosis and 3) advancement of the cancer. The mortality rate in patients with postperative hemorrage was higher than that in patients with preoperative hemorrage in the older age group over 50 years old, while there was no statistical significance between, before, and after srugery in the younger age froup below 50 years old.
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本文言語 | jpn
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主題 | 医学
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資料タイプ | text |
出版者 | 山口大学医学会
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出版者ヨミ | ヤマグチ ダイガク イガッカイ
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NII資料タイプ | 学術雑誌論文 |
査読の有無 | 査読あり |
ISSN | 0513-1731
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NCID | AN00243156
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学内刊行物(紀要等) | 山口医学 |
掲載誌名 | 山口医学 |
巻 | 39 |
号 | 5 |
開始ページ | 595 |
終了ページ | 599 |
発行日 | 1990-10 |
著者版/出版社版 | その他 |
リポジトリID | B030039000504 |
地域区分 | 山口大学
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URI | http://www.lib.yamaguchi-u.ac.jp/yunoca/handle/B030039000504 |