Japanese | English

トップページへ戻る

詳細

   
フルテキストURLフルテキストリンクなし
タイトル腸球菌に関する研究 : (5)一部由来株のアミノ酸脱炭酸酵素
タイトルヨミチョウキュウキン ニ カン スル ケンキュウ : 5 イチブユライカブ ノ アミノ サンダツタンサンコウソ
タイトル別表記Studies on Enterococci : (5) Amino acid decarboxylase of the certain strains
作成者鹿江, 雅光
作成者ヨミカノエ, マサミツ
作成者別表記Kanoe, Masamitsu
作成者所属山口大学農学部
内容記述(抄録等)It is well known that tyrosine and phenylalnine are decarboxylated by the majority of enterococcal strains. This observation has taxonomic utility and aids in the differentiation of enterococci from the related organisms. In this paper, a report deals with the decarboxylation of several amino acids by the strains isolated from various sources. Results obtained were as follows : 1. Majority of the strains had the abilities of the decarboxylation of tyrosine and arginine, but not of glutamic acid. Lysine, ornithine and phenylalanine. 2. A few of the strains belonged to S. faecium, showed the decarboxylations of glutamic acid and phenylalanine. 3. Glutamic acid, lysine and phenylalanine were decarboxylated by several strains from insects respectively.
本文言語jpn
主題農学
資料タイプtext
出版者山口大学農学部
出版者ヨミヤマグチ ダイガク ノウガクブ
NII資料タイプ紀要論文
ISSN0513-1715
NCIDAN00244250
学内刊行物(紀要等)山口大学農学部学術報告
掲載誌名山口大学農学部学術報告
掲載誌名別表記Bulletin of the Faculty of Agriculture, Yamaguchi University
18
開始ページ1071
終了ページ1076
発行日1967
著者版/出版社版その他
リポジトリIDD490018000008
地域区分山口大学
URIhttp://www.lib.yamaguchi-u.ac.jp/yunoca/handle/D490018000008