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タイトル白肉桃缶詰の品質改良法について : 第3報 白肉桃のアントシアニン色素とその変色について
タイトルヨミシロニクモモカンヅメ ノ ヒンシツカイリョウホウ ニツイテ : ダイ 3 ホウ シロニクモモ ノ アントシアニン シキソ トソノ ヘンショク ニツイテ
タイトル別表記Studies on the Reformation of Canned White Peaches : 3. On the Anthocyanin of White Peaches and the Color Change
作成者村山, 徹雄
芥田, 三郎
作成者ヨミムラヤマ, テツオ
アクタ, サブロウ
作成者別表記Murayama, Tetsuo
Akuta, Saburo
作成者所属山口大学農学部
内容記述(抄録等)1. Anthocyan pigments in white peaches were isolated and identified by paper chromatography and spectroanalysis. The results showed that the main pigment was chrysanthemin and besides, unknown pigments, resembling chrysanthemin, existed a little. 2. The decoloring effects of ascorbic acid and iso-ascorbic acid to chrysanthemin wer also studied. According to the study, ascorbic acied and iso-ascorbic acid had no difference in the effect. And then, this effect was gradually displayed in the conjugation of ascorbic acid and cysteine. 3. Ferric ion have been found in the purple pigment of canned syrup, on the beside of stannous ion.
本文言語jpn
主題農学
資料タイプtext
出版者山口大学農学部
出版者ヨミヤマグチ ダイガク ノウガクブ
NII資料タイプ紀要論文
ISSN0513-1715
NCIDAN00244250
学内刊行物(紀要等)山口大学農学部学術報告
掲載誌名山口大学農学部学術報告
掲載誌名別表記Bulletin of the Faculty of Agriculture, Yamaguchi University
16
開始ページ705
終了ページ716
発行日1965
著者版/出版社版その他
リポジトリIDD490016000010
地域区分山口大学
URIhttp://www.lib.yamaguchi-u.ac.jp/yunoca/handle/D490016000010