Japanese | English

トップページへ戻る

詳細

   
フルテキストURLフルテキストリンクなし
タイトル白肉桃缶詰の品質改良法について : 第2報桃缶詰の脱色と保色の方法について
タイトルヨミシロニクモモカンヅメ ノ ヒンシツカイリョウホウ ニツイテ : ダイ 2 ホウモモカンヅメ ノ ダッショク ト ホイロ ノ ホウホウ ニツイテ
タイトル別表記Studies on the Reformation of Canned White Peaches : 2. On the Decoloration and the Color Keeping of Anthocyanin of Canned Reddish Peaches
作成者芥田, 三郎
村山, 徹雄
伊福, 靖
作成者ヨミアクタ, サブロウ
ムラヤマ, テツオ
イフク, ヤスシ
作成者別表記Akuta, Saburo
Murayama, Tetsuo
Ifuku, Yasushi
作成者所属山口大学農学部
内容記述(抄録等)1. When the concentration of ascorbic acid or iso-ascorbic acid in syrup was increased from 100% to 200%, the purple color of canned peaches were decreased, and the combined use of ascorbic acid and cysteine had the most effective activity to the decoloration by addition of β-glucose oxidase before the above mentioned method. 2. The scalding of peaches in dilute solution of citric acid, sodium hydrogen pyrophosphate, or EDTA-hydrochloric acid, in stead of the blanching and the skimming was more effective for the decoloration. 3. In order to keep the red color of chrysanthemin, Ca^<++>, Mg^<++> and Al^<+++> ions and polyphosphates were used in peach cans, but everything was not effective.
本文言語jpn
主題農学
資料タイプtext
出版者山口大学農学部
出版者ヨミヤマグチ ダイガク ノウガクブ
NII資料タイプ紀要論文
ISSN0513-1715
NCIDAN00244250
学内刊行物(紀要等)山口大学農学部学術報告
掲載誌名山口大学農学部学術報告
掲載誌名別表記Bulletin of the Faculty of Agriculture, Yamaguchi University
16
開始ページ695
終了ページ704
発行日1965
著者版/出版社版その他
リポジトリIDD490016000009
地域区分山口大学
URIhttp://www.lib.yamaguchi-u.ac.jp/yunoca/handle/D490016000009