Japanese | English

トップページへ戻る

詳細

   
フルテキストURLフルテキストリンクなし
タイトル山口県大島郡の温州蜜柑の品質(大島郡学術調査報告 16)
タイトルヨミヤマグチケン オオシマグン ノ ウンシュウミカン ノ ヒンシツ
タイトル別表記Chemical Property of the Satsuma Orange from Oosima-gun, Yamaguti Prcfecture
作成者野村, 男次
平原, 好郎
作成者ヨミノムラ, ダンジ
ヒラハラ, ヨシロウ
作成者別表記Nomura, Danji
Hirahara, Yoshiro
作成者所属山口大学農学部
内容記述(抄録等)The production of the Satsuma Orange (Citrus unshu Hayata) in Oosima-gun is not so large as in other prefectures, though the orange is highly superior in quality and wins the great reputation. The orange industry of Oosima-gun is now one of the important enterprises in Yamaguti Prefecture. The Satsuma Orange of Oosima gun is larger in size, thinner in peel and sweeter in taste than that of other countries. The good quality of the orange in Oosima-gun seems to be due to the suitable climatic condition, the skillfull management of the orchard and the exact selection of the excellent varieties or strains. The Oosima gun is, consequently, one of the most suitable and profitable districts for the orange culture.
本文言語jpn
主題農学
地理的範囲山口
資料タイプtext
出版者山口大学農学部
出版者ヨミヤマグチ ダイガク ノウガクブ
NII資料タイプ紀要論文
ISSN0513-1715
NCIDAN00244250
学内刊行物(紀要等)山口大学農学部学術報告
掲載誌名山口大学農学部学術報告
掲載誌名別表記Bulletin of the Faculty of Agriculture, Yamaguchi University
10
開始ページ1347
終了ページ1358
発行日1959
著者版/出版社版その他
リポジトリIDD490010000020
地域区分山口大学
URIhttp://www.lib.yamaguchi-u.ac.jp/yunoca/handle/D490010000020