Japanese | English

トップページへ戻る

詳細

   
フルテキストURLフルテキストリンクなし
タイトル麦類の溢液現象に関する実験
タイトルヨミムギルイ ノ イツエキゲンショウ ニ カン スル ジッケン
タイトル別表記Some Experiments on the Guttation in Wheat and Barley
作成者土井, 彌太郎
山県, 恂
小林, 宏
作成者ヨミドイ, ヤタロウ
ヤマガタ, マコト
コバヤシ, トクジ
作成者別表記Doi, Yataro
Yamagata, Makoto
Kobayashi, Hirosi
作成者所属山口大学農学部
内容記述(抄録等)1. The seedings of wheat and barley were cultivated between two pieces of moist filter paper inserted into rest tube. When the 1st leaf rolled, the diameter of the drops of guttation water on the leaf tips of seedings was measured, in various temperature levels, with a microscope. Then, the volume was culculated from the diameter in 10 minutes. 2. The rate of guttation of barley decreased with increasing the duration of submersion of the roots, but it was recovered by aeration. When the roots were in air (between two sheets of moist filter paper), the rate of guttation was almost constant during the time of observation. 3. The temperature for maximum rate of guttation was about 20℃. In barley. ....
本文言語jpn
主題農学
資料タイプtext
出版者山口大学農学部
出版者ヨミヤマグチ ダイガク ノウガクブ
NII資料タイプ紀要論文
ISSN0513-1715
NCIDAN00244250
学内刊行物(紀要等)山口大学農学部学術報告
掲載誌名山口大学農学部学術報告
掲載誌名別表記Bulletin of the Faculty of Agriculture, Yamaguchi University
14
開始ページ419
終了ページ424
発行日1963
著者版/出版社版その他
リポジトリIDD490014000005
地域区分山口大学
URIhttp://www.lib.yamaguchi-u.ac.jp/yunoca/handle/D490014000005