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タイトル肉類の変質に関する研究 第1報 肉類変質過程の組織化学的判定について
タイトルヨミニクルイ ノ ヘンシツ ニ カンスル ケンキュウ ダイ1ホウ ニクルイ ヘンシツ カテイ ノ ソシキ カガクテキ ハンテイ ニ ツイテ
タイトル別表記Studies on the Degeneration of Meat 1. On the Histochemical Inspection of Meat
作成者木塚, 静雄
中野, 恵ニ
作成者ヨミキズカ, シズオ
ナカノ, ケイジ
作成者別表記Kizuka, Shizuo
Nakano, Keiji
作成者所属山口大学農学部
内容記述(抄録等)The degeneration of muscle tissues was examined by Allisarin-S staining and SCHIFF's reaction. 1. When the fresh meat was stained by Allizarin-S, the outer part of the muscle fibre bundle showed acidic colour, while the inner part basic colour. 2. As time went on, the rapid change in colour reaction occurred, and the colouration of the outer part moved by degrees to the inner part. In many hours, about 30 hours at 28°C, the whole part of muscle fibre bundle turned out to be of basic colour. 3. The SCHIFF's reaction was positively shown in the part of basic reaction which was confirmed by staining with Allizarin-S.
本文言語jpn
主題農学
資料タイプtext
出版者山口大学農学部
出版者ヨミヤマグチ ダイガク ノウガクブ
NII資料タイプ紀要論文
ISSN0513-1715
NCIDAN00244250
学内刊行物(紀要等)山口大学農学部学術報告
掲載誌名山口大学農学部学術報告
掲載誌名別表記Bulletin of the Faculty of Agriculture, Yamaguchi University
6
開始ページ107
終了ページ114
発行日1955
著者版/出版社版その他
リポジトリIDD490006000006
地域区分山口大学
URIhttp://www.lib.yamaguchi-u.ac.jp/yunoca/handle/D490006000006